23.2.06

Fes-te apóstata

Si no ets creient, però et van batejar i això no t'agrada: dona't de baixa de l'Església catòlica. Des d'aquest blog respectem totes les creences, però no totes les institucions. I l'Església catòlica és una de les que no respectem. Són massa els greuges que ha anat acumulant al llarg dels segles com perquè avui en dia ens sentim catòlics.

En aquesta web, t'expliquen qué és l'apostasia i com donar-te de baixa del cens de catòlics del món:

www.ateus.org/apostasia.htm

T'oferim també un model de carta per fer-te apóstata:

DECLARACIÓ D’APOSTASIA

A ………….………..………….....… bisbe titular de la diòcesi de ………..……………....….……

Jo, …….………..…………………………….…….…, amb DNI núm. …………….….……, major d’edat i resident a la població de ……..……..………………..……………, que segons li consta va ser batejat el dia …….. de ……….….…………………… de …….……… a la parròquia de …………………………………………..….. , pertanyent a la diòcesi esmentada, actuant en nom i interès propi, i trobant-se en ple ús de la seva lliure i espontània voluntat,

MANIFESTA:

Primer:

— Que no havent trobat en el Dret Canònic cap procediment establert per a la tramitació del present escrit, el dirigeixo al bisbe diocesà per les consideracions següents:

— Que el cànon 393 del Codi de Dret Canònic disposa que “El Bisbe diocesà representa a la diòcesi en tots els negocis jurídics d’aquesta”.

— Que el cànon 383.1 estableix que “Al exercir la seva funció pastoral, el Bisbe diocesà ha de mostrar-se sol·lícit amb tots els fidels que se li confiïn (....), així com als qui s’hagin apartat de la pràctica de la religió”.

— Que el cànon 369 defineix la diòcesi com “una porció del poble de Déu, la cura pastoral del qual s’encomana al Bisbe amb la cooperació del presbiteri, de manera que, unida al seu pastor i congregada per ell en l’Esperit Sant mitjançant l’Evangeli i l’Eucaristia, constitueixi una Església particular, en la qual veritablement està present i actua l’Església de Crist una, santa, catòlica i apostòlica”.

Segon:

— Que en el seu dia vaig ser batejat en la fe catòlica com a conseqüència d’una decisió presa per altres persones sense que en aquell moment, a causa de la meva edat, hi hagués cap participació de la meva pròpia voluntat, i sense que disposés de llibertat ni consciència suficients per emetre un judici sobre les meves conviccions personals.

— Que després d’haver meditat durant el temps suficient sobre el significat de la meva pertinença a la fe catòlica no trobo cap pretext per continuar pertanyent a l’Església Catòlica, entrant la meva voluntat en contradicció amb l’adscripció a aquesta institució.

— Que la fidelitat a la pròpia consciència és un dret constitucional inalienable reconegut legalment a l’article 16 de la Constitució Espanyola.

— Que, per tant, rebutjant totalment la fe cristiana, em considero responsable d’apostasia, tal i com la defineix el cànon 751 del Codi de Dret Canònic, per la qual cosa:

SOL·LICITO:

Em sigui reconeguda per l’Església Catòlica la condició d’apòstata, deixant de comptar-me entre els seus fidels i de considerar-me catòlic a tots els efectes —fins i tot els estadístics—, incloent, si s’escau, l’oportuna anotació d’apostasia en el Llibre de Baptismes i qualsevols altres registres eclesiàstics. Tanmateix, que em sigui comunicada per escrit la resolució que es prengui sobre la meva petició.

A …………………………… , …….….. de ……………………… de …………

Signat:


2 Comments:

At 11:29 p. m., Blogger Copons_en_lluita said...

Perdona, però no deus haver llegit bé la notícia del blog, o és que t'agrada tergiversar la informació.

 
At 11:43 p. m., Blogger Copons_en_lluita said...

I a més, ja deus saber que això és un blog personal. I personalment, sóc ateu i molt content de ser-ho.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home