9.2.06

Un nou blog sobre COPONS està en marxa

Aquest blog pretén ser un mitjà lliure d'expressió sobre la vila de COPONS en particular, i sobre els Països Catalans en general. Política, natura, moviments d'alliberament nacional, fotografia, o viatges són temes que m'interessen i dels quals moltes vegades només en sabem la versió oficial. Però més enllà de tot això, el que m'ha portat a crear aquest blog és la preocupació que molts coponencs i coponenques tenim pel futur del nostre poble davant uns projectes faraónics i negatius que l'Ajuntament del municipi pretén tirar endavant: triplicar la població del poble amb una gran urbanització, la creació de dos parcs eòlics dins el nostre terme, un polígon industrial, un riera destrossada i bruta i moltes d'altres actuacions que convertiran Copons en un poble sense cap atractiu. No estem disposat a veure com un mal entés progrés, el de la dictadura del formigó, acaba amb tot allò que les generacions passades, en interacció amb la natura, van anar construint amb el pas dels segles. Per un COPONS VIU!

9 Comments:

At 7:12 p. m., Blogger ricardespelt said...

La veritat és que no entenc aquesta manera de debatre les coses. Esteu amb una democràcia, si creieu que els decideixen ara no ho fan bé, us hi presenteu la propera legislatura i qui vulgui que us voti lliurament. Lluitar no es cridar sinó treballar.
De moment només heu fet un escrit que molts dels sotasignats no comparteixen, ho sabies això?

 
At 2:01 p. m., Blogger Copons_en_lluita said...

Democràcia és opinar, ni que no estiguis a l'equip de govern d'un Ajuntament. No cal ser regidor per exposar les teves opinions d'una manera pacífica, o si?

Fins ara no he vist ningú de l'Ajuntament que vingui a debatre les coses, ans al contrari, he vist molta hipocresia.

De moment cap dels sotasignants (suposo que et refereixes del Manifest contra el Projecte Global de Copons) ha cridat a ningú, i tots vam signar lliurement.

I per acabar, només dir-te que ésser escollit en unes eleccions no vol dir poder fer tot el que vulguis sense contar amb el poble. El poble som tots, no només l'Ajuntament, i totes les opinions conten, ni que no us agradrin.

Per cert, el teu nick conté un joc de lletres molt curiós, potser fruit de la casualitat?: redall=lladre

 
At 7:01 p. m., Blogger ricardespelt said...

Et repeteixo que no em queixo del que dius sinó com ho fas.
No veig la hipocresia de l'Ajuntament en lloc, si pots explicar-m'ho.
El projecte global té la participació ciutadana, ens agradi o no la seva opinió.
I el programa de govern parlava d'unes actuacions que s'estan portant a terme, per tant només pots acusar l'equip de govern d'acomplir el seu programa electoral.

El que em sap greu es llegir articles a diaris amb el titular "el poble dividit".
Per tant, et demanaria que amb il·lusió, alternativa -cosa sempre interessant-...ajudessis al poble però sempre respectant el treball de la gent que hi ha actualment.
Perquè et poden agradar més o menys però acusar-los d'especuladors sense proves, per exemple, és greu.

Segons la Gran Enciclopedia Catalana:

Redall
m 1 Herba que creix en un prat després de dallar-lo.

...i no vegis mala intenció on no n'hi ha.
Crec que tots podem treballar pel poble, però de forma més constructiva sense donar la sensació de què ens tirem els plats pel cap.

 
At 10:04 a. m., Blogger Copons_en_lluita said...

Bé, la literatura periodística tipus "el poble dividit" no és cosa nostra, sinó de la redactora de l'article. Evidentment, nosaltres no vam dir, ni pretenem, que això passi. Com tampoc vam dir que jo fos el portaveu dels veïns. Cosa del sensacionalisme dels periodistes, que busquen titulars atractius.

Nosaltres no acusem ningú d'especular, tot i que és evident que això està passant arreu dels Països Catalans, i més val prevenir....

El Projecte Global 2015 me l'he llegit de dalt a baix, i realment s'hi tracten temes moooolt interessants, però que en cap cas són els temes principals de què ens queixem en el nostre manifest. O és que potser es parla de la modificació de les NNSS de Sant Pere de Comalats per urbanitzar-lo?

Mira, no ens tractis d'ingenus perquè tenim molta més informació de la que et penses, no parlem per parlar. Però hi ha coses que públicament no podem dir, però sabem perfectament que es mouen de portes cap a dins. O és que potser vàreu informar als veïns de Sant Pere dels projectes per aquest espai? Això és democràcia i informació pública?

Ja estem una mica farts de parar la galta sempre, escoltant de tots vosaltres el mateix discurset, molt amable i pel bé del poble, quan sabem perfectament com esteu fent les coses. Però no pateixis (o sí, depenent de què hagis fet) que ja se sabrà, ja...

Bé, el joc de paraules no era més que una broma... tot i que potser és una advertència del destí que aneu en compte amb els interessos personals, que l'Ajuntament és una institució pública que ha de vetllar pels interessos de tots no d'uns quants. I que consti que no us acuso de res... no fos cas que em denunciéssiu per calúmnies!

 
At 11:42 a. m., Blogger ricardespelt said...

La meva aportació a aquest blog acaba aquí. Es picar ferro fred.
T'aclareixo primer de tot que jo no tinc res a veure amb l'Ajuntament. No se amb qui et penses que parles però vas equivocat...
Els veins, canviariem segurament algunes coses de les que fa l'Ajuntament, però no admetem un tracte com el que realitzes tu Jordi.
NO M'AGRADA l'aire que ha agafat el tema perquè si que crec que hi tens a veure amb el redectat de la Veu, i faré com molts veïns que he parlat durant aquests dies: ignorar-te. Per tant, estalviat la resposta no tornaré a obrir aquest blog.I mira que en el fons estava bé que plantejesis alternatives, però amb aquest joc teu no hi jugo.
Que tinguis sort.

 
At 2:12 p. m., Blogger Copons_en_lluita said...

Bé, redall, sento que ens abandonis. Ni que no comparteixi les teves opinions m'agrada saber-les.

Només dir-te que jo tampoc no m'empaso que no siguis de l'Ajuntament; bé, potser no ets regidor, però hi estàs ben a prop: tens massa coneixements del que es fa, del programa electoral, etc...

També et diré per segon cop, i sense intenció d'excusar-me per res, que va ser La Veu qui em va venir a buscar... després de trucar als meus avis demanant-li el meu número de mòbil... però és igual, perquè més tard o més d'hora nosaltres ens haguéssim posat en contacte amb ells. Tothot té dret a saber que no a tots ens agrada el que s'està fent...

Gràcies, en tot cas, per la teva aportació a aquest blog. I si ignorar-me et/us serveix per millorar l'estat de coses al poble, endavant, sou lliures de comunicar-vos amb qui vulgueu i de participar en els projectes que més us agradin.

 
At 5:20 p. m., Blogger Copons_en_lluita said...

Tens molta raó, company. El que demanem és informació, perquè el boca orella molts cops porta a malentesos.

Com tu dius, si hi ha transparència, tot va millor. I per part nostra ningú vol retirar la paraula a ningú, ni ignorar-lo, al contrari, volem que tothom d'aquest poble que vulgui, de l'Ajuntament o no, aporti el millor de si mateix en pro d'un poble millor.

Esperem que sigui així!

 
At 7:57 a. m., Blogger ricardespelt said...

Un altre manera de fer les coses:
http://www.salvemanoia.org
Adheriu-vos!!

 
At 11:11 a. m., Blogger Copons_en_lluita said...

Em sembla perfecte la feina que està fent la gent de Salvem l'Anoia, i evidentment ens adherirem a qualsevol campanya contra els abocadors. De fet, estem començant a organitzar una recollida de signatures amb la gent de Sant Martí contra l'abocador de Pujalt.

En tot cas, gràcies per la informació.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home